vaippalainaamo-oulu@kestovaippayhdistys.fi


16. huhtikuuta 2014

Yhä lainaamotarinoita - vuosi 2012


Alkuvuodesta 2012 oli lainaamonhoitaja Ulla-Maijan vuoro esittäytyä yhdistyksen Kestovaippalehdessä otsikolla “Kestovaippailu-evankelistan elämää Oulussa”. Kesäkuussa kestovaippalainaamo siirtyi kesäkotiin Paulalle (lainaamonhoitaja nro 4) ja sieltä syyskuussa Piialle (lainaamonhoitaja nro 5). Lainaamon “kulta-ajan” hiipuminen näkyi lainaajamäärissä, vaikkakaan hiljaista ei missään nimessä Oulun seudullakaan ollut.


OTTEITA LAINAAMOPAKETTIEN VIESTIVIHOISTA 2012

Kiitos monipuolisesta paketista!:) Puolivuotiaan tytön kanssa kestoiltu alusta lähtien, isolle tytölle on vaipat jääneet äkkiä pieniksi, niin nyt oli mukava testata L-koon vaippoja. Reilu 10kg tytölle jopa osa L-koon vaipoista oli hiukan pieniä... ja kaikkia ei parissa viikossa edes ehditty kokeilla, vaippoja oli niin paljon :) Suosikkeja löytyi, Popixin vaippa oli ihana! (harmi että taitaa lopettaa vaippojen valmistuksen) ja Muksujen värikkäästä kuorivaipasta tykkäsin kovasti, hyvän mallinen. Ja Bellapuun sisävaippa on ihana, niitä on tullut hankittua itsellekin :) Bodyn jatkopalaa ollaan testailtu kovasti, mainio! Ja samoin nassulappu on ollut käytössä, niitä täytyy ehdottomasti ommella itsellekin! Nyt kun ollaan soseita alettu maistelemaan, niin talouspaperia kuluu hurjasti. Vaippalainaamolle iso kiitos kaikesta, ennen kaikea hyvistä kestoiluun liittyvistä neuvoista!! :)


Testaajana oli hoikka 3400-3900g poika, ikä 4 päivästä 3 viikkoon. Kuorista suosikkeja olivat Imse Vimsen softit ja Tiris. Paketin villahousut tuntuivat kovin isoilta. AIO-vaipat olivat ihanan käteviäm, suosikki erityisesti Pop-In-AIO, joka piti hyvin ja kuivu suht nopeasti. Sisävaipoista suosikit olivat Nallet, pitivät suht hyvin. Lisäksi tuli kokeiltua Imse Vimsen flanelletteja ja taiteltuja harsoja. Harsot toimivat hyvin, etenkin lisäimuilla. Villaimu sisävaipan/harson ja kuoren välissä oli toimiva! Flanelletteihin petyin, alkuun riittivät, mutta imuteho jäi nopeasti riittämättömäksi. Myös joitakin TSI-sisävaippoja paketista tuli testattua. Imuista suosikkeja olivat flanellitaitot ja joustofroteepötköt (pienet). Ne kuivuivat nopeasti.
Täyskestoiluna ollaan siis menty kotiutumisesta asti. Muutaman kerran vaippa on falskannut, yleensä syynä on ollut pitkittynyt vaihtoväli ja tästä johtunut imutehon loppuminen. Suurimmat vahingot ovat sattuneet vaipan vaihtojen yhteydessä. Joidenkin vaippojen kohdalla ongelmana oli pojan laihat kintut ainakin alkuun. Kestoilu tulee jatkumaan pääasiassa harsoilla ja lisäimuilla, kunnes vaippavarastoa saa kasvatettua.


Meillä innostuttiin kokeilemaan 8kk ikäiselle pojalle kestoja, vaikka varsinkin äidillä oli tähän asti jyrkkä -ei- kanta tähän touhuun :) Alunperin ajateltiin että käytännölisimpiä vaippoja meille olisi AIO:t, mutta taskuvaipat vei voiton. Niitä onkin nyt jo kunnon kasa omasta takaa. Pyörrän kyllä kaikki ajatukseni kestoilun rasittavuudesta ym. -tosi kivaa touhua! Kiitokset lainaamolle!


Löytyihän viimein meillekin sopiva vaippa, mutta tuskin ilman tätä lainaamon pakettia. Meille paras vaihtoehto on taskut ja kylläpäs niissä on istuvuuseroja. Muutamat vaipat istuivat tosi hyvin. Hankintalistalla on nyt Villa Villa-merkkiset one size -vaipat. Kiitos, että on tällainen mahdollisuus.

Kiitos vaippalainaamolle! Oli mukava päästä kokeilemaan erilaisia vaippoja ja testaamaan monenlaisia imumateriaaleja. Meidän ehdoton suosikki oli Imse Vimsen AIO, nalle-sisävaipat kuorien kanssa sekä Fuzzi Bunz taskuvaippa. Harmi, että monet vaipat olivat meidän vauvalle jo liian pieniä. Positiivinen kokemus olivat hahtuvaimut. Innostuin niin, että nyt on meillekin neulonnassa muutama tuollainen imu. Vaippapaketti oli kokonaisuudessaan kattava ja ohjeet hyvät. Kestoilu (päiväkestoilu) ollaan aloitettu jo sairaalasta kotiuduttaessa. Nyt olisi tarkoituksena päästä noista yökertiksistä eroon.


Olen itse tykästynyt lähinnä harsovirityksiin lisäimuilla ja villahousuihin kuorena. Nyt kokeilin etenkin taskuvaippoja. Villaimujen kanssa sain toimivaksi paketiksi. AIO-vaippoja en ole saanut toimimaan, kosteus tulee helposti jalantiestä lyhyelläkin vaihtovälillä. Kiitokset vaippalainaamolle, tätä kautta tulee kokeiltua muitakin ratkaisuja kuin mihin on jämähtänyt.


Meillä on aina olut alusta asti käytössä harsot + kuorina Myllymuksut tai Itti Bitit. Itti Bitit on olleet todella varmat harsojen kanssa, mutta omien neppi-imujen kanssa saattaa tulla haaroista pissavuotoja. Poikamme on hoikkareitinen. Omat harsomme ovat pienempiä, kuin lainaamon, valmiiksi taiteltu harso näytti ihan VALTAVALTA! :) Monet imuistakin näytti ihan megaleveiltä tai pitkiltä, taitaa muiden S-koon vauvat olla isompia, heh!
Sitten KVY:n vaippoihin. Suosikiksi nousi Nalle-sisävaipat + villahousut, Petunia-vllahousut oli ok, Myllymuksujen hyvät . Ruskovillan oli isot, valahtivat yön aikana “puolitankoon.” Tykkäsin myös Royalin sammakko AIO:sta, Viljamin sisävaipasta, Hahtuvahullun ja Tirsokkaan taskujisrta, KVK:n punaisesta onesize-sisävaipasta ja KVK:n pienempikuosisesta siili-taskusta. Turkoosit Cuddle Tooshies (vai mikä se ny oli) ja vihreä-oranssit Nallet oli ihan valtavia palloja, kuten myös keltainen AIO. Kiitos vaippalainaamolle, nyt on helpompi hankkia uusia vaippoja harsojen lisäksi ja pikku hiljaa niiden tilalle... (taitteluun kyllästyneenä.)


    Kiitos mahtavasta paketista! Esikoisella kestoilin enemmän, toisen kanssa ollut vaikeampaa... siskon vanhat eivät istuneet pojalle juurikaan ja suurin osa jäi pieneksi heti kättelyssä. Paketissa tykkäsin eniten AIO-vaipoista, coolmax-pintaisista taskuista ja sisävaippa+villahousut yhdistelmistä. Itse asiassa villikset oli melkein kaikkien vaippojen päällä, oli nen niin ihania ja lämmittivätkin kylmällä lattialla mönkijää :) Suosittelen ehdottomasti muillekin! ...osaa vaipoista testasi myös sisko 2,5v, joka harjoittelee pottailua. Viljamin housuvaippa on tosi herkullinen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti