vaippalainaamo-oulu@kodinkestot.fi


27. maaliskuuta 2014

Lainaamotarinoita vuodelta 2011


Historian havinaa lainaamovuodelta 2011

Vuoden 2011 heinäkuussa lainaamonhoitaja nro 2 vaihtuu numeroon 3, kun Ulla-Maija otti valtikan kannettavakseen. Myös sanomalehti Kaleva kiinnostui kestovaippalainaamon toiminnasta ja julkaisi aiheesta artikkelin. Samaan aikaan kuitenkin kestovaippoja myyvien kauppojen määrä valitettavasti väheni.



OTTEITA LAINAAMOPAKETTIEN VIESTIVIHOISTA 2011

Meillä suosikeiksi 9kk tytön kanssa nousivat sisä- ja kuorivaippayhdistelmät. Sisävaipoista miellytti etenkin Lempit ja Tiriksen kuori ei päästänyt kertaakaan pissoja ohi, joten nämä olivat “luottovaippamme” päiväunille tai pois kotoa mentäessä. Taskut falskasivat kunnes opin “kravattitaittelun” jossa eteen tuli enemmän imua. Käytin paljon froteeta ja lisäimua jonka taitoin eteen kaksikertaiseksi. Taskuista lemppareita olivat Myllymuksut, Made by Riina ja Niikki.


Oikein mukava kokeilupaketti. Oli mukava päästä kokeilemaan erilaisia vaippoja/yhdistelmiä, ja nähdä miten ne toimii oman lapsen päällä :) Aikaiemmin olemme käyttääneett kestoja vain päivällä. Nyt uskalsimme kokeilla paksua sisävaippaa + villahousuja yöllä, ja toimi! Oli mukava herätä aamulla (sekä minun että pojan) kun peito alta ei löhkännytkään se kamala kertsien lemu! Mietin vain , että miksei olla aiemmin “uskallettu” laittaa yöksi kestovaippaa. Sappisaippua on kyllä ihmeellistä ainetta, hyvä että sitä on mukana paketissa. Kaikki tahrat saa puhtaaksi... :) Voisin kyllä suositella tätä muillekin kestoilua harkitseville tutuille!


Taskuvaipat ja AIO-vaipat olivat meillä lähinnä testissä. Vinkkejä saatiin paketin myötä ja nyt omaa varastoa kartuttamaan! M-koon vaipat yllättävästi vähän nafteja meijän korstolle.


Meillä parhaiksi osoittautuivat Nalle-sisävaipat villahousuilla ja pehmoiset taskuvaipat erilaisilla imuilla. Näin vaipoista ei tule jättimäisiä palloja ja vaatteet mahtuvat päälle! :) Oli kiva kokeilla erilaisia vaippoja ja nyt rohjkenen hahtuvahousujakin ostaa tai tehdä. Kiitokset vaippalainaamolle, mahtava juttu tämä systeemi!


Meillä oli NB-paketti lainassa pitkään, melkein koko elokuun (2 lisäviikkoa). Oli tosi hyvä että saatiin pitää paekettia näin pitkään, ehdittiin oikein kunnolla testata kaikki yhdistelmät! :) Meillä kun on esikoinen, eikä mitään aiempaa kokemusta kesovaipoista. Tyttö oli elokuun alussa (2-viikkoisena) reilu 4kg, joten NB-paketti on ollut hyvä. Nyt elokuun lopussa tyttö on jo yli 5kg, ja osa vaipoista on jo jäänyt pineksi. Eniten ollaan tykätty sisävaippa+kuori (PUL-kuori päivisin, villahousut öisin) -yhdistelmästä. Myös harsoja ollaan päivisin käytetty lisä-imun ja PUL-kuoren kanssa. Ollaan tykätty niistäkin. Vain hiukan enemmän vie aikaa jarson taittelu, toisaalta harsot on kivoja kun kuivuvat niin nopeasti. Sisävaipoista suosikiksi taisi nousta Nalle Nöttöset (snappy-kiinnityksellä), mutta niiden huono puoli on hidas kuivuminen. Miehinikin on kovasti tykännyt kestovaipoista, eikä koe niiden käyttöä vaivalloisena. Varmasti jatketaankin täyskestoilua.:) Ennen vauvan syntymää ehdittiin hankkia vain joitakin taskuvaippoja, mutta nyt ollaan tilattu sisävaippojka, ja tarkoituksena on ommella ainakin imuja itse. Villahousuista nousi suosikiksi Ruskovillan merinovillahousut, mitä täytyy vielä hankkia useammat.


Olimme ostaneet joitakin vaippoja ja harsoja ennen tyttäremme syntymää, mutta ne tuntuivat falskaavan lähes joka kerta. Tämä lainapaketti palautti uskomme klestovaippoihin.l Meillä oli kaiketi vain liian heikot imut, kun puuvillaiset jarsot aj sisävaipat eivät olleet kovin paljon käytettyjä. Kiitos siis täjästä paketista ja mahdollisuudesta kokeilla erilaisia!


Testaajana 2,5kk tyttö, n. 4,5-5kg. Osa vaipoisa jo liian pieniåä, mutta joka ryhmästä löytyi sopivia kokeiltavaksi. Todennäköisesti hankin meille käyttöön taskuvaippoja sekä sisätasku+ PUL-kuori -yhdistelmiä. Villahouduilla saatiin aikaiseksi vain vuotoja ja harsovaipatuksen koin liian hankalaksi. AIO:t voisivat sopia yökestoiluun, mutta kokeilen sitä uudelleen sitten jun neiti oppii paremmin yöunille menon ja 2-3h nukutussessiot ovat ohi. Haaveena yhä täyskestoilu, mutta omat voimatkin on huomioitava.

Me tykästyimme TSI-sisätäyttöisiin sisävaippoihin sekä pitkälahkeisiin villahousuihin. Kirppareita siis tsekkaan tai oma ompelukone hyriseen... Hyvin sai varmuutta & näkemystä kestoilusta ja entistä helpompi on nyt jatkaa äitiyspakkauksista keräiltyjen imsejen kanssa kestoilua. Kertiksiäkin aiotaan käyttää tarpeen tullen. Lisää vaan vaippoja tarvitaan. Kiitokset lainaamolle!


Vaipat olivat lainassa kuukauden ajan kun joulu sattui välille. Testaajana n. 5-5,5kg tyttö, ja jo aluksi osa vaipoista oli liian pieniä, joten jäivät kokeilematta. Parhaita olivat mielestäni Nalle-vaipat + PUL-kuoret. Harsoja en oikein saanut pitäväksi paketiksi ja toisaalta niiden taittelukin vie aikaa. Myöskään villahousuja en kokenut omaksi jutuksi. Jatkamme päiväkestoilua 2v esikoisen myös käyttämillä omilla AIO-vaipoilla, joita en ollut ennen paketin lainaamista kokeillut, mutta kaikki sopivatkin oikein hyvin (ovat siis yhdenkoon)! Loistojuttu oli myös Pop in -AIO, jota kokeilin esikoisellekin. Sopi hyvin ja piti myös päiväunilla, joten aion hankkia niitä lisään niin pääsemme kestoilemaan myös päiväunien ja ulkoilureissujen osala. Tähän asti omat kestomme ovat falskanneet reisistä kun omissamme ei ole vuotosuojia niin kuin kyseisessä vaipassa. Suosittelen siis Pop in:iä jos perheessä on isompiakin kestopeppuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti