vaippalainaamo-oulu@kodinkestot.fi


8. syyskuuta 2014

Lainaamotarinoita vuodelta 2013


Historian havinaa lainaamovuodelta 2013


Alkuvuoden 2013 lainaamo vietti hiljaiseloa Rajakylässä, josta se siirtyi kesän lopulla Hiirosen kautta Tuiraan. Kesän aikana lainaamoa hoiti uusi aluevastaava Outi (lainaamonhoitaja nro 6) ja lainaamopaketit kokivat suuren mullistuksen, kun Kestovaippayhdistyksen lainaamouudistus määritteli pakettien koostumuksen ja niissä käytettävät vaipat. Osa lainaamotyöstä helpottui, mutta lainaamonhoitajille oli katkera kalkki luopua joistakin vaippaihanuuksista, sillä niillä ei enää ollut sijaa paketeissa. Elokuussa paketit siirtyivät Outin huomasta taas uudelle lainaamonhoitajalla, joka tottelee numeroa 7, mutta kuiskaa samalla olleensa myös nro 1, joten homma oli ennalta tuttua vaikkakin modernimpaa ja organisoituneempaa kuin ensimmäisellä kierroksellaan.


OTTEITA LAINAAMOPAKETTIEN VIESTIVIHOISTA 2013

Tosella mukavaa kun saa kokeilla erilaisia vaippoja ennenkuin alkaa itse summassa ostella. Etenkin sopivien imujen läytäminen on tuntunut haastavalta ja niit olikin paketissa todella monipuolisesti. Coolmax-imuja on pakko ostaa! Miehen takia sisä- ja kuorivaippasäädöt eivät valitettavasti tule kuuloon. Taskuvaipat ja AIO:t ovat nopeampia ja helpompia miehelle :) Tykkösin paljon Viljamin maatuska-sisätäyttövaipasta sekä KVK:n sammakkovaipasta. Myös Myksujen froteevaippa oli huippu. Yövaippa on vielä hakusessam mutta sisävaippa+villakuori se tulee olemaan, imut ovat kysymysmerkki. Fleecekin on mahtava materiaali. Ostin jo ImseVimsen käytettyjä AIO-vaippoja!


Halusin toisen lapsen kanssa kokeilla kestovaippoja, mutta kestovaippaviidakko tuntui tosi pelottavalta. Sain vinkin Oulun kestovaippalainaamosta ja heti varasin M-koon paketin. Pääasiassa käytettiin taskuvaippoja, koska ne tuntuivat mukavimmilta ja helpoimmilta. Hamiksi joissakin vaipoissa ei korkeus riittänyt, joten olisikin L-koon paketti ollut parempi 8,5kg ja 71cm tyllerölle... Ilmeisesti sain vaipoista jonkun “tartunnan” :) koska olen nyt hamstrannut kotiin erilaisia kestovaippoja. Eikä kestot tunnu enää niin pelottavilta, vaikka paljon on vielä oppimista. Ajattelin kokeilla vielä yökestojakin! :) Kiitos!


Testaajana oli 4050gr syntyessään painanut poika. Pojalla oikein pulleat reidet, joten monet cvaipat tuntuivat etenkin siitä kohtaa tiukoilta. Oli hyödyllistä tutustua erilaisiin vaippoihin ja imuihin. Emme kokeilleet läheskään kaikkia. Äidin ennakkosuosikki oli harsot villahousuilla. Osoittautui tilanpuutteen takia hankalaksi. Positiivista oli huomata, että kestoiluun liittyvä ällötysfaktori olikin todella pieni. Ei ne pissat haise vaikka vaipat lojuu pyykkikorissa monta päivää. Ompelin lisäimuja vaippapaketin malleista. Ai niin, TSI-villahousut olivat minusta liian isot vastasyntyneelle.


Meillä kestot olleet käytössä heti sairaalasta kotiuduttua. Herra oli syntyessään pieni ja kotiutuessa reilu 2,5kg, joten alkuun lähinnä harsot + villikset vain toimivat. Halusinkin lähinnä kokeilla erilaisia taskuvaippoja, kun omat kokeiluostokseni vuosivat lähes aina. Ilokseni huomasinkin että on näköjään olemassa taskuja, jotka toimivat meillä! :)
Etenkin kaikkiin Viljamin vaippoihin olin tyytyväinen. Myös KVK:n 1-koon sisätasku oli ihanan mallinen. Näin vasta-alkajalle olisi kätevää jos kaikkien valmistajien kokosuositukset olisivat standardeja, mutta harmikseni näin ei ole! Oaketissa osa oli liian suuria ja osa jo pieniä/pian pieneksi meneviä meidän lähes 5kg:lle. Imuja oli myös antoisaa vertailla, nyt tietääm, että meille bambua. Suuri kiitos yhdistykselle lainausmahdollisuudesta! :)


Tytön kanssa on osittaiskestoiltu syntymästä asti ja jo 3 kuukauden iässä alkoi S-koko jäädä pieneksi (7kg/61cm). Halusimme lainata M-paketin, jotta tulisi hommattua itselle oikeanlaisia vaippoja jatkossa. S-koossa meiltä löytyikin raskausajan hamstrauksen seurauksena vähän kaikkea... Omilta tuntuvat taskut ja sisävaipat löytyi. Kiitos!



Vuoden 2013 lopulla vihot poistettiin vähäisen käytön vuoksi käytöstä. 
Kiitos kaikille kirjoittajille ja lainaajille vuosien varrelta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti