vaippalainaamo-oulu@kodinkestot.fi


19. helmikuuta 2014

Lainaamotarinoita vuodelta 2010



Vuonna 2010 Oulun kestovaippalainaamo noteerattiin yhdistyksen Kestovaippalehdessä kun Ilonaa haastateltiin yhdistysaktiivi-palstalla. Vaippalainaajien määrä kasvoi entisestään, vaippapaketteihin tuli uusia vaippoja ja ylipäätään pakettien koko kasvoi vuoden aikana. Kestovaippalainaamo siirtyi myös aimo harppauksen ajassa eteenpäin avatessaan oman blogin ja Facebook-sivut. Sosiaalinen media oli tullut jäädäkseen.


OTTEITA LAINAAMOPAKETTIEN VIESTIVIHOISTA 2010

Lainasimme vaippapaketin että pääsisimme testaamaan taskuvaippoja. Suosikeiksi nousuvat Made by Riina, Niikki ja BumGenius. Sampsukan tasku oli liian pieni meidän 7-kiloiselle pullerolle. Sisäivaippoja + villahousuja meiltä löytyi kotoakin ja omien lisäksi tykkäsimme OnniBumista (toimiva, vaikka näyttääkin pieneltä), Ronja&Roopesta ja Cuddlesta. Villahousuista vain jo meille tutut HH Woolit mahtuivat päälle. Palleron kuorikin oli loistava ja mahtuisi varmasti vielä pitkään. Nyt onkin kotiin hankittu jo useampia taskuvaippoja, kun ovat niin helppoja käyttää. Pitää vielä mainita, että imuista tykkäsimme Babyidean Bamboo Hour -taittoimusta. Imukyky on uskomaton; riittää useaksi tunniksi meidän megapissijälle ja vaipasta tulee mukavan ohut. Kiitokset!


Kiitokset kestovaippalainaamolle! Hienoa että on mahdollista kokeilla näin kattavaa valikoimaa erilaisia kestovaippoja niin edulliseen hintaan. Omaan kestoiluun sai paketin myötä varmuutta, ja helpompi tehdä vaippahankintoja nyt, kun tietää mitä markkinoilla on tarjolla. Nyt kun on selvitetty samalla myös omat suosikit ja vaihtoehdotm jotka toimivat meillä, niin on mukava jatkaa kestoilua. Kotona meillä hyväksi todettiin harso + villahousu/pul-kuori, yöllä toimii tosi hyvin sisävaippa + harso + hahtuvaimu imse vimsen kuorilla ja kylään tai kaupungille lähtiessä taskuvaippa (Fuzzi Bunz oli suosikki!) tai AIO. Made by Riinan vaippa oli todella hyvä! Kansiossa olevat (harson)taitteuluohjeet sekä villahousujen teko-ohjeet tuli myös hyödynnettyä.


Hieno juttu tämä vaippalainaamo! Saatiin omaan harso-villiskäyttöön lisäksi sisävaippoja yöksi. Harsojen taitteluohjeet kansiossa oli tosi hyvät! Kiitos!


Todella kattava ja monipuolinen paketti! Mukava päästä kokeilemaan kaikkea mahdollista “kestovaippataivaan alla”. Omat suosikit löytyi ja kestoiluinnostus kasvoi, sai tuulta purjeiden alle.


Minustakin tosi kiva juttu tämä vaippalainaamo. Vaippalainaamon sivujen kautta kestovaippainfon sivuilta oli kiva lukea käyttäjäkommentteja eri vaipoista. BabyPomin keltainen AIO-vaippa näyttää minusta urheilulliselta “älyvaipalta!” Meillä on myös VVV aluillaan joten AIO:t ovat turhan jykeviä vaippoja ainakin arkikäyttöön. Minä onpelin itselleni pul-kankaasta vaippapussin, ettei tarvitse muovipusseja kuljetella. Eniten pidin kevyistä (TSI)-sisävaipoista ja taskuvaipoista. AkuAada-vaipasta en ollut ihan varma miten päin se laitetaan! Kotona käytössä yleensä harsot + pul-kuori tai villahousut.


Erinomainen paketti! Monipuolisesti vaippoja ja ennen kaikkea niitä oli riittävästi. Oman kestoilu aloittaminen on aina jäänyt, mutta nyt innostus pääsi valloilleen. Oma suosikki löytyi nopeasti ja nyt aloitetaan oman vaippapyykin pesu :)


Kiitos vaippalainaamolle vaippojen vuokrauksesta ja hyvästä palvelusta. Hyvä ja kattava paketti, vaikka itse olisinnkin halunnut päästä kokeilemaan vielä jotain “mistä kaikki puhuu kestovaippainfossa”-vaippoja. En ole aivan alkutaipaleella kestojen kanssa. Aivan uutta minulle olivat vain AIO-vaipat ja kuivaliinaneulosta sisältävät vaipat. Molemmista jäi hyviä kokemuksia, eika oma AIO-vaippa kolahtikin eileen omaan postilaatikkoon. Yövaipatuksenkin alkuun pääsin tästä kokeilusta rohkaistuneena ja muutama yö on mennytkin oikein hyvin. Harmi vain että lyhytlahkeiset villahousut olivat kaikki liian pieniä yövaipan päällem vaikka meidän pullukka tyttömme on vasta 2kk. Omiakin villiksiä on, mutta jotenkin olen epäillyt että eivät jostain syystä ole aivan parhaassa pidossa. Tästä on taas hyvä jatkaa eteenpäin. Kiitos! PS. Lehdet olivat tosi kiva lisä pakettiin.


Ensimmäistä kertaa oli kestovaipat käytössä ja niin vain piti alkaa omaa kokoelmaa keräämään. Taskuvaipat olivat meillä ahkerassa käytössä, eniten Made by Riina sekä Niikki. Sisävaippoja tuli kokeiltua vain silloin kun AIO:t tai taskut olivat likaisia. Muut kuin taskuvaipat eivät vaan tuntuneet omilta. Suurkiitos kestovappalainaamolle! Tästä on hyvä jatkaa.


Olipa mukava kokeilla erilaisia vaippoja oman vaippavaraston lisäksi. Suosikiksi valikoitui Palleron sisävaipat ja niin ihanat Villa Kianan etanavillikset. Osa vaipoista oli vielä isoja meidän reilu 1v tytölle (n. 10kg). Kiitoksia lainaamolle!


Päätin ystäväni kehoituksesta ottaa kestovaippakassin lainaan ja kokeilla vaippoja kohta 9kk ikäisen tyttäreni kanssa. Ja mitäkö mieltä olin? Aaaivan ihania. Joten pistin tuumasta toimeen ja olen jo ostanut kasan kestoja sekä imuja :) Eniten pidin vaipoista joissa on se kuminauha “jalansuissa”, istui paremmin meidän neidin päällä. Öisin käytin sitä ruskeaa Cuddle Bunsin sisävaippaa ja Hemp Hour Wool-housuja. Pul-kuoria käytin meidän 2v4kk ikäisellä tyttärelläni. Oikein lämpimät kiitokset kestovaippalainaamolle! :)


Hyvä ja kattava paketti. Kiitos lainasta! Ihastuin villahousuihin, niitä täytyy hankkia itsellekin. Pitävää yövaippaa en vielä löytänyt, mutta sitä opiskellaan. Päiväkäyttöön löytyi muutama uusi suosikki joita aion hankkia.


Päätös kestovaippailla oli tehty jo ennen tätä kokeilua, mutta tämä lainaamo on loistava mahdollisuus kokeilla eri ratkaisuja ja löytää sen “oman”. Kiitos ja ruusu siitä! “omaksi” vaipaksi osoittautui helppokäyttöinen taskuvaippa lisäimuineen taroeeb nyjaab. Fuzzi Bunz ja Muksujen nakkikoirat istuivat meidän pojalle hyvin. Kokeiluiloa seuraavillekin käyttäjille!


Meille kävi niin, että pienenä syntynyt poika otti kunnon kasvuspurtin juuri lainauksen aikoihin, joten osa vaipoista kävi pieniksi ja jäi testaamatta. Omat suosikkini: Ronja&Roope -sisävaippa + Popolino Bravo Wrap, Ronja&Roope mikrokuitu-froteeimu, pienet TSI-lisäimut (bambufleece / frotee). Bodyn jatkopalan ajattelin hankkia vaikka kestoilu jäisi vähemmällekin. Meille sopivin vaippa voisi olla AIO, joten yritän löytää toimivan sellaisen nyt, kun poika on jo vähän isompi.


Testasin enimmäkseen AIO- ja taskuvaippoja. Imut halusin kokeilla kunnolla ja siksi laitoin vähän ylös eri kuori- ja imuyhdistelmiä (HUOM! LISTAUS EI MUKANA TÄSSÄ). Suosikeiksi nousivat RinnaHaa -tasku (kiva kuosi ja siro malli), Made by Riina AIO, BumGenius (kahdella imulla voisi olla jopa meidän 6-kiloisen yövaippa) ja Nalle-tasku. Imuista tykkäsin froteisista (aion tehdä itsekin vastaavia), Sadetesta ja Bamboo hour prefoldista. Made by Riina taitaa olla lopettelemassa tai siirtymässä Nalle-tuotemerkin alle. Vai onko näin? Tuon voisi tarkistaa ja laittaa tiedon kansioon, jos näin on. Löytyisi helpommin netistä jos haluaa tilata. Kiitos taas vaippalainaamolle hyvästä ja innostuneesta palvelusta! :)

LAINAAMONHOITAJA nro 1 KOMMENTOI:
Tässä olikin aikoinaan haastetta seurata minne mikäkin merkki meni. Tuohon aikaan vaippamerkkejä tuli ja meni ja valitettavan moni aivan ihaniakin vaippoja tehnyt yritys eli valitettavan lyhyen elinkaaren. Ja jotkut tosiaan yhdistyivät toisiin merkkeihin. Mitähän mahtoikaan tapahtua Made by Riinalle... Kertokaahan meille jos joku tietää?


Tytöllä mentiin S-kokoaika taannoin rahapulassamme harsoilla ja villahousuilla. Huomasin heti , että pojalle turha edes haaveilla samasta... “Harmikseni” ehdin jo itse testailemaan sopivimmat systeemit (eli Cuddlebuns + villahousut) ennen kuin paketti oli vapaana tai oltiin itse sitä valmiita testaamaan. Tulipahan nyt kuitenkin testattua nuita ylistettyjä taskuvaippojakin, joissa on eroja, mutta eivät ole meidän juttu. Pakettikokeilu innosti hankkimaan AIO-vaippoja lyhyelle vaihtovälille ja bambuimua taaperotytölle. Kuivaliinat olivat mielenkiintoisia, joskin vaikuttavat hankalilta (=liian monta liikkuvaa osaa). Mieskin kokeili innokkaasti vaippoja pojalle ja luki “propagandaa”


Kestoilimme Imse Vimse-vaipoilla n.3-4kk ikäisiksi. Nyt vihdoin sain aikaiseksi ottaa yhteyttä Kestovaippayhdistykseen. Tavoitteena olisi löytää molemmille vauvoille hyvin sopiva vaippamalli. Ihanne olisi että se olisi helppo käyttää, halpa (kahdelle vauvalle kerralla tuplamäärä – vaippojen hankinta ei saa kaataa taloutta) ja nopea kuivuminen pesun jälkeen plussaa. Useat mallit olivat vähän liian pieniä pulskalle pojalle. Tyttö taas hermostui aluksi kertakäyttövaippoihin tottuneena pienestäkin pissasta. Kun otin riisipaperit käyttööön oli olo ilmeisen helpottunut. Suosikiksi nousi PUL-kuori Tiris + sisävaippa Igu velourtasku ja TSI-vaippa kukkakuvioilla + lisäimulla (+ riisipaperilla). Muutamat PUL-kuoret on nyt tilattu ja itse aion tehdä sisävaippoja niin saadaan pysyvästi vähentää roska-auton käyntikertoja.


Esikoisen kanssa kestoilua harkittiin ja toisen lapsen kanssa kestoilu aloitettiin ÄP:n Imse Vimse -vaipoilla. Kestokassin avulla syvennyimme kestoilun mielenkiintoiseen maailmaan. Nyt alan hankkimaan omat kestovaipat ja kokemuksen avulla tiedän millaisia kannattaa hankkia. Suosikiksi meillä nousi Made by Riina ja Nalle. Lähellä “tuotetut” Tiris-kuoret pitivät kaiken sisällään aina! Yllätyin merinovillaisista Pallero-kuorista ja Babyisean vihreistä villapöksyistä! Siispä täytyy llähteä ostoksille. Villaisia housuja haluan!


Meillä on osakestoiltu tytön syntymästä lähtien, ensin äitiyspakkauksen imsevimseillä ja myöhemmin Fuzzi Bunz -taskuvaipoilla. Osakestoiltu siksi, että mies ei ole oikein lämmennyt kestoilulle... omalla vaipanvaihtovuorollaan laittanut kertavaipan :( Pakkauksesta suosikeiksi nousivat erilaiset sisävaipat (erityisesti näpsynalle) pul-kuoren kanssa käytettynä. Hahtuvat ei ole meidän juttu... odotusaikana aloin neuloa villavaippahousuja hahtuvasta, mutta kesken jäivät. Nyt tuntuu että taidan tehdä imuja koko kerästä :) Fuzzi Bunz-taskuvaipoilla mennäänm lisäksi aion hankkia siävaippoja ja pari toisenlaista taskua. Loistojuttu tällainen mahdollisuus, kovasti olen koittanut mammapiireissä mainostaa.


Reilunkokoinen paketti kunnon kestovaippailuun! Kolme lasta täyskestoilleena (harsojen voimin pääasiassa) kiinnostuneena kokeilin eilaisia systeemejä :) Taskuvaipat ovat näppäriä mutta vaihtoväli melko lyhyt verrattuna kuori + harso systeemiin. Villahousut oiva “varmistuslisä” univaippaan! Yleensä yöllä harso ja imuja sekä pul-kuori; joskus poika pissaa normaalia enemmän ja sänky kostuu. Vedin pul-kuoren päälle vielä villahousut, eipä kastunut sänky kertaakaan kahdessa viikossa! Yksin (ilman pul-kuorta) en uskaltanut kokeilla. Heh... Suosittelen lainapakettia tutuillekin ja toiveena olisi saada siihen pari harsoa lisää niin pääsevät kokeiljat testaamaan myös sitä (halvinta :)) systeemiä. Peukut lainaamolle – arvokasta vapaaehtoistyötä!

LAINAAMONHOITAJA nro 1 KOMMENTOI:
Harsoja oli aikoinaan joka paketissa muutama. On ilo ilmoittaa, että nykysuosituksen mukaisesti määrää on nostettu niin, että NB-S paketeissa niitä on jo enemmän eli 4-5kpl. M ja L-pakettien harsomäärä on edelleen se muutama.


Alussa kestoilimme kuorivaipan & harson kanssa, mutta nyt pojan alkaessa liikkumaan enemmän niiden pukeminen on hankalaa. Näistä vaipoista taskuvaipat olivat suosikkejamme, koska kuivuvat nopeammin kuin esim AIO-vaipat. Olisi hyvä, jos samoja imuja olisi enemmän paketissa mukana. Jos tykästyt johonkin imuun niin sulla pitää osottaa pesu & kuivaus ennenkuin voit laittaa uudelleen. Tai voisi valita haluatko kokeilla vain esim. taskuvaippoja tai AIO-vaippoja.

LAINAAMONHOITAJA nro 1 KOMMENTOI:
Idea on hyvä, mutta lainaamot ja lainaamopaketit ovat Kestovaippayhdistyksen alaisia, ja pakettien sisällöt on yhdistyksessä tarkkaan suunniteltu ja mietitty. Koska paketteja on vain yksi per koko, on järkevää että niissä on mahdollisimman paljon eri vaihtoehtoja.


Mahtava kokeilupaketti! Pojan syntyessä kestoilu kiinnosti , mutta kun ei heti löytynyt sopivaa vaippaa, homma jäi. Nyt pojan ollessa vuoden innostuin kokeilemaan ja tällä tiellä jatketaan taatusti :) Oma suosikki vaipoista löyty nopeasti ja nyt suunnitteilla omien osto ja ehkä myös itse tekeminen :) Valtava kiitos lainaamolle, ilmain teitä ei meillä olisi kestoiltu ollenkaan. Kiitoksena lahjoitan teille turhat vauvan vaipat, ne surullisen kuuluisat käyttämättömät.


Esikoisen kanssa oli tarkoitus aloittaa kestoilu heti synnyttyä, muta en yksinkertaisesti jaksanut kun alkutaival oli niin vaikea muutenkin. Nyt pojan ollessa 2,5kk tuntui, että nyt vois kokeilla. Yökestoilu jäi meillä kokonaan kokeilematta, aattelin näin ensiksi aloittaa vain päiväkestoilulla ettei menis liian vaikeaksi. Yllättävän moni vaippa passasi vaikka painoa on hieman vajaa 6kg. Taskuvaipoista Nalle ja Niikki olivat hyviä, BumGenius loistava! Babyidean villapöksyt olivat ihanat ja toimi hyvin Cuddlebunsin sisävaipan kanssa, I like! Imuista tykästyin Bamboo hour prefoldiin. Lisäksi kumpikin OnniBumin taittoimut olivat hyviä. Niitä olisinkin kaivannut enemmän, koska toimivat meillä hyvin ja tuli pieni paketti :) AIO-vaipaoista sen verran, että kuivuminen kesti kauan. Esim. Swaddlebees kuivui kahdessa päivässä. Nyt vain ostoksille että saadaan kotiin omia vaippoja ja imuja. Vaippalainaamon paketti antoi hyvän pohjan jatkaa kestoilua. Kiitos!


Kattava paketti, josta taisi kaikki sopia pienelle tytölle (2900-3300g). Lähinnä sisävaippoja ja villahousuja käytettiin omien kestojen rinnalla lisävaippoina. Erilaisia imuja oli paljon ja niistä saikin uusia iseoita, mitä voisi käyttää taskuissa. Sisätaskuvaippa esim. Villaimulla höystettynä oli yöllä tosi imukykyinen suosikkimme. Omat taskut vuosivat tytöllä, joten jäivät paketinkin taskut testaamatta. Myöhemmin ehkä toimivat paremmin, nyt toistaiseksi jatkamme sisävaippa + villakuori yhdistelmällä. Hyvän pesukoneen ansioista (linkous 1600krs) kaikki vaipat kuivuivat nopeasti seuraavan päivän käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti