vaippalainaamo-oulu@kodinkestot.fi


11. lokakuuta 2010

Etukiinnitteinen taskuvaippa (KVY:n kaavalla, pikaohje)

  • Leikkaa tarvittavat osat: Kuosikangas (ulkopuoli), sisäkangas, kuminauhaa 50cm sekä tarrakappaleet. Etukappaletta varten leikataan tarranauhan pehmeää puolta 14/16/17cm, siivekkeisiin koukkupuolta 2kpl 2cm leveät palat ja pehmeää puolta 2kpl 2cm leveät palat (pesutarrat). Tarranauhan sijaan voi käyttää neppejä, jolloin niiden kiinnittämiseen tarvitaan erillinen neppipressi (löytyy mm. Taikapilvestä Oulussa) tai neppipihdit. Erillisiä saumavaroja ei tarvitse jättää.
     
  • Aloita ompelu etukappaleen pehmeästä tarranauhasta. Tarrankohdalle kosteussulkukankaan nurjalle puolelle voi laittaa palan mikrofleeseä, joka estää kosteuden hiipimistä neulan rei'istä ja tarra kestää tukevammin paikallaan.
     
  • Seuraavaksi ompele sisäpuolen kankaaseen taskun suuaukko (uloke kaavan takaosassa). Taita uloke sisäänpäin nurjalle puolelle ja omple ulokkeen reunan päältä myötäilleen suoralla ompeleella. Ompele kuminauhakuja ja kuminauha kosteussulkukankaan takapäätyyn.
     
  • Aseta kosteussulku- ja sisäkangas oikeat puolet vastakkain ja kiinnitä yhteen esim klemmareilla. Älä käytä nuppi- tms neuloja koska ne aiheuttavat vuotokohtia. Aloita ompelu takaa kuminauhakujan reunasta. Merkitse kaavan avulla reisikuminauhojen ompelun aloitus- ja lopetuskohdat sisäkankaaseen, ja ompele kuminauhat kiinni. Kuminauhan voi ommella saumavaraan joko sisäkankaan tai kosteussulkukankaan puolelle. Käännä vaippa oikein päin ja aukaise kulmat etenkin siivekkeistä hyvin.
     
  • Aseta siivekkeisiin tulevat koukkutarran palat enintään puolen sentin päähän siivekkeiden reunasta sisäkankaan puolelle. Käytä jälleen klemmareita kiinnitykseen ja ompele tarra reunoja pitkin kiinni. Kiinnitä tarranauhan pehmeän puolen pala samalla tavalla koukkupuolen viereen ja ompele kiinni.

Kuvalliset ja tarkemmat ohjeet taskuvaippaan löydät tältä sivulta (pdf).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti